Mimo civilizaci, kde si není možné koupit žádné jídlo ani potraviny, jezdím již několik let. Hlavní jídlo dne jsem ze začátku řešil Dobrými hostinci, později expresními těstovinami, tuňáky a tvrdými sýry. V letoším roce jsem strávil necelé 4 týdny v Indii a rozhodl se vyzkoušet výrobky Travellunch.
Při otvírání poštovního balíku jsem byl překvapen velikostí jednotlivých balení. Pokud to porovnám s Dobrými hostinci (kterého jsou také dvě porce), tak balíček byl tak 1,5 objemnější. Váha dvojité porce Travellunche se pohybuje kolem 250 g, naproti tomu dvojitá porce Dobrého hostince váží zhruba o 100 g méně. To je dáno tím, že Travellunch je komplexní jídlo, které obsahuje mimo jiné i maso a zeleninu.
Příprava je velmi jednoduchá, a ačkoliv jsem byl zpočátku nedůvěřivý, právě kvůli té naprosté jednoduchosti, tak to vážně funguje :) Stačí odtrhnout horní okraj sáčku, zalít požadovaným množstvím vody, sáček přehnutím uzavřít (aby neunikalo teplo) a po deseti minutách si již můžete pochutnávat na jídle. Vodu, kterou jsem jídlo zaléval, jsem přesně odměřoval, a i přesto byly některé porce relativně vodové, takže doporučuji zalít třeba jen 2/3 až 3/4 doporučovaného množství vody.
Díky výše uvedené přípravě tak nedojde k ušpinění ešusu, což oceníte zejména tehdy, když není poblíž nic, čím by se dal umýt. Jako odpadek zbude jen prázdný obal (vážící kolem 20 gramů). Výhodou této přípravy, kdy stačí vodu jen přivést k varu, je i nižší spotřeba plynu (či benzínu).
Dvojitá porce opravdu odpovídá dvěma plnohodnotným jídlům, které zasytí po celodenní námaze dvě dospělé osoby. Dříve jsme byl zvyklý, že jsem sám snědl jednu dvou-porci Dobrého hostince. Takže v konečném důsledku vlastně vyšla váha jedné porce jídla lépe právě u Travellunch (125 gramů versus 150 gramů).
Z jídel, které jsem měl možnost ochutnat mi nejvíce chutnala Myslivecká směs a Bramborová kaše se šunkou a pórkem. Nejméně pak Míchaná vajíčka určená ke snídani. Ale u vajíček nutno podotknout, že pro jejich přípravu je nutná pánev a já je smažil v malém ešusu.
Dobré tipy na závěr:
- – Hlavní jídla zalévejte 2/3 až 3/4 doporučeného množství vody.
- – Po nalití vody do obalu se k jeho dočasnému uzavření hodí kolíček na prádlo.
- – V zimě dejte obal po zalití horkou vodou do spacáku.
- – Hodí se mít dlouhou lžíci, případně po ujedení část obalu odříznout.
Výrobcem Travellunch je německá firma, která se potravinářskému odvětví věnuje již od roku 1928. Do České republiky se jídlo dováží díky firmě R-SPORT z Nového Jičína.
Výlety a obecně cestování mám rád již od útlého dětství, kdy mé kroky směřovaly zejména na hrady a zámky po ČR. Postupem času jsem začal vyhledávat spíše odlehlejší a méně známe oblasti na východ od našich hranic. Takže když zrovna nepracuji a nesedím před monitorem, trávím nejvíce času s batohem na zádech nebo v sedle kola.