Ostatní

Tipy na výlety do Beskyd

Tipy na výlety do Beskyd

Užijte si poslední letní dny v malebných Beskydech. Připravili jsme pro vás tipy na výlet, kam se dostanete pohodlně vlastním vozem.

Výlety v Beskydech

Beskydy představují skvělé místo, kam se vydat s přáteli, rodinou, malými dětmi i domácími mazlíčky. Beskydy jsou chráněnou krajinnou oblastí, nabízející mnoho turistických stezek s krásnými výhledy do tamní přírody, zábavu i pro ty nejmenší a samozřejmě mnoho historických památek.

Zřícenina hradu Brumov

Pokud navštívíte Beskydy, na první místo seznamu vašich výletů zařaďte právě zříceninu hradu Brumov. Prohlédnout si zde můžete mnoho nadzemních i sklepních prostor, hradní galerii s výstavami umění a užít si můžete také různé kulturní akce v podobě koncertů, divadelních představení, trhů aj.

Hrad pochází z počátku 13. století. S největší pravděpodobností jej založil Přemysl Otakar I pro ochranu okolního kraje. V roce 1760 a 1820 hrad postihl požár. Zůstal opuštěný a chátral. V druhé polovině 20. století byl na hradě proveden archeologický výzkum, povedlo se jej zakonzervovat a zpřístupnit veřejnosti.

Pulčínské skály

Na Valašsku, nedaleko malebné obce Pulčín, najdete Pulčínské skály. Ty byly v roce 1989 vyhlášeny za přírodní rezervaci. Skály představují největší pískovcové skalní městečko na Moravě a dnes patří k nejoblíbenějším turistickým cílům Beskyd. Když už zde budete, zajeďte se také podívat do nedaleké vesnice Lidečko. Zde najdete památku Čertovy skály. Pulčínské skály jsou z Prahy vzdálené něco málo přes 4 hodiny. Trasa je dlouhá 341 km. Pro pohodlnější cestování využijte dálnici. K bezproblémovému cestování je nutná elektronická dálniční známka. Výhodná pro vás bude 10 denní dálniční známka za cenu 470 korun.

Naučná stezka Královec

Na naučné stezce Královec se dozvíte něco o vývoji a dnešní podobě Bílých Karpat, místní vzácné flóře a fauně a přírodních památkách. Nejoblíbenější a turisty nejvyhledávanější je celoročně přístupná rozhledna Královec u Valašských Klobouků. Rozhledna měří 21 metrů a nabídne vám nádherný výhled na město Valašské Klobouky a okolní přírodu. Vyrazit si můžete za poznáním také na Slovensko, kde se vám bude hodit slovenská dálniční známka.

Ohodnoťte tento příspěvek